Dem får dig att köpa varan


                                                                          Bild lånad från Rocketrend

Har du någon gång haft det väldigt stressigt i stan och fått gå hastigt genom ett köpcentrum , när du plötsligt märken en skyltdocka . En skyltdocka som är klädd i den snyggaste vita klänningen du någonsin sätt . Om du hade den skulle du blivit snyggast på nyår. Du bara faller för plagget och vet att du inte får slösa mer pengar eftersom du tidigare har köpt en nyårs klänning . Du försöker få in det i ditt huvud och tittar på klänningen en sista gång när plötsligt skyltdockan börjar prata med dig.

Inte riktigt prata med dig men den övertalar dig att köpa plagget , och du kan inget annat än att köpa plagget. Du går in i affären och köper klänningen som kostar dig 1 500:- . När du sedan är dags för nyår märker du att det inte är något så speciellt med klänningen . Den var inte lika snygg som när den var på skyltdockan . Du märker även att kvalitet inte är ditt bästa och klänningen du köpte för 500 :- var mycket snyggare och bättre kvalitet på . Du kan inte lämna tillbaka klänningen för öppet köp dagarna har redan gått. Vad gör du då ?

Vart vi en är så finns det reklam. På tv, radion , bloggen och även på sommarvillan så hittar du en broschyr där flera företagsloggor finns med. Vad det är som gör att du fastnar så mycket för plagget är den som bär den .
Hur många tror ni inte och springer och köper samma skjorta som Zac Efron hade på 17 Again galapremiären för att bli lika snygg. Men vad händer när du skall ta på dig den , du upptäcker att den inte är lika snygg på dig som på Zac Efron.

Vi påverkas så mycket av reklam. En gång när det skulle visa en film på bio så innan filmen började visade Coca Coola en grym reklamfilm . Gissa vad alla gjorde på pausen av filmen ? Alla gick och köpte Coca Coola. Fatta vilken makt det är?

Det roligaste är att vissa reklam är så roliga bara att vi inte lägger märket till det . Vi tar ett exempel , Norrlands Guld i slutet av varje reklam så kommer den här texten upp " Norrlands Guld - När du vill vara dig själv för en stund " . Inte fan blir du " dig själv " om du dricker flera öl . Du blir ju full och kommer antagligen decka efter några öl och sedan kan du till och med dö . Jofan nu blev du dig själv för en stund .... Eller?

Samma sak är med skyltfönster dockan , hur viktigt var det egentligen att köpa den där klänningen för 1500:-  ?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0