7 tips - Så blir du en bättre bloggare


                                                           Kanske är det du som blir bjuden till Blog Awards nästa år ?

Jag har bloggat i mindre än ett halvår och tycker själv att jag har lyckats väldigt bra med bloggen . Under 2010 kommer jag att ha föreläsningar på fritidsgårdar och skolor om hur man blir en bättre bloggare och om hur viktigt det är att vara sig själv. Jag tänkte dela med mig med lite tips om hur du blir än bättre bloggare .

Var aktiv i Sociala nätverk

Idag så lever vi i en teknisk värld . Nästan alla man känner har facebook , twitter , Msn eller blogg . Och allt genom åren så ökar dem här Sociala nätvärken med ännu fler personer som skaffar sig ett konto hos dem . Därför är det viktigt att DU är med i dem . Att bara skriva ett inlägg och hoppas på att någon läser det brukar inte gå hem så ofta. Länka till ditt inlägg på Facebook eller Twitter osv . Använd nätvärken och ' Marknadsför ' dig själv. Hitta även en liten större blogg som skriver samma sak som du precis skrivit i ditt inlägg om och skriv en kommentar hos personen - om du har tur så kan personen länka till din blogg. Tänk på att aldrig spamma folk !

Håll dig uppdaterad

Har du läst något i tidningen som du inte alls håller med om -  Debattera om det ! Skriv varför du inte håller med. Håll dig uppdaterad på andra bloggar och läs om vad dem flesta bloggar om . Skriv ett inlägg om vad du tycker om det. Se även till och vara först ut med många saker - men då gäller det att du har lite mer bloggläsare.

Var dig själv och ingen annan!

Tänk på att vara dig själv och ingen karaktär , visa det i dina inlägg genom att skriva vad du gjort och bilder på dig själv . Var inte elak och provocerad ! Om du skriva elaka saker om någon person kan personen hitta inlägget vilket inte är det roligaste. Du kan såra personen djupt och personen kan få dåligare självförtroende. Skriv istället något bra om personer. Folk kommer inte våga kommentera snälla saker i din blogg om du provocerar folk , dem kan bli rädda och tänka att om dem kommenterar så kan du provocera deras blogg och dem.

Allt som skriv på Internet , Stannar på Internet - Svårt om du skall söka jobb

Tänk på vad du skriver och vad vilken blick bloggläsarna får av dig . Tänk på att allt som skrivs på Internet stannar på Internet  . Om du skall söka jobb så kan chefen lätt googla på dig och se allt vad du skrivit om på din blogg och hur du är som person. Har du då varit provocerad och elak så vill inte chefen ha dig på jobbet . Dem flesta cheferna letar efter glada , öppna och snälla personer .

Skriv inte för många inlägg

Ju mera inlägg desto mera besökare - Men det finns en gräns ! Många mindre bloggare som vill bli stora skriver upp till sex inlägg per dag då dem tror att det kommer mer läsare . Men om du skall skriva så mycket inlägg så tänk på att varje inlägg måste ha något speciellt , något som får besökaren och hålla sig uppdaterad på din blogg. Det skall alltså vara intressant att läsa !

Skriv med ett klart språk

Det blir väldigt jobbigt och löjligt för en bloggläsare att läsa en blogg med ' Fjortisspråk ' . Att skriva " Heiii, Tiepp " brukar få dem flesta att lämna din blogg. Skriv mer seriöst och med klarare språk . Se till att din text är rättstavad . Visst kommer det felstavningar ibland , ett tips är då att använda Google Toolbar . Där finns ett rättstavning program som är mycket effektivt !

Länka till andra bloggar & siter

Om du länkar till någon annans blogg kan det vara så att när personen sedan googlar sin blogg hittar personen ett inlägg du skrivit och länkat till personen . Då kan personen tacka genom att länka till dig . Om du t ex skrivit någonting om "Blondinbella och hennes hund " och någon googlar " Blondinbella och hennes hund " så hittar den till din blogg . Länka även till intressant webshoppar - chansen kan finnas den att dem kontaktar dig och vill samarbeta med dig , kanske skicka hem någon gratispryl till dig ?

Att vara bloggare är otroligt kul men även lite svårt . Jag hoppas ni får nytta av mina tips , uppskattar ni det så skulle jag kunna tänka mig och dela med mig med mer tips. / Sabi

Kommentarer
Postat av: Lina

Nicenice! Tack för tipsen :)

2009-12-22 @ 16:52:27
URL: http://mylifeaslina.blogg.se/
Postat av: Melinda

Vad heter bloggaren och bloggen som står brevid Jakob? :)

2009-12-23 @ 14:31:32
URL: http://meellee.blogg.se/
Postat av: melinda

Killen i blondt hår alltså :P

2009-12-23 @ 14:32:04
URL: http://meellee.blogg.se/
Postat av: sandra

tack för bra tips! =)

2009-12-23 @ 21:43:11
URL: http://saandraans.blogg.se/
Postat av: Batoull

shhittt, ass bra tips YO!

Jag kommer få mycket nytta utav dom !

Men hur ska jag få folk att besöka en pyssel blogg?

2009-12-24 @ 16:41:35
URL: http://batoulspyssel.blogg.se/
Postat av: Mimounah

Bloggen där heter: http://blogg.veckorevyn.com/andreasstil/ det var ju någon som undrar. Känner du honom sabi? Han är skitsnäll ^^


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0